Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Oppaat » Ilmalämpöpumpun vaikutus ilmanvaihtoon.

Ilmalämpöpumpun vaikutus ilmanvaihtoon.

Energiaremontit ovat tällä hetkellä monen mielessä kustannuksien vuoksi. Moni sähkölämmitteisen asunnon omistaja miettiikin ilmanlämpöpumpun asennusta. Mutta miten se vaikuttaa ilmanvaihtoon?

Ilmalämpöpumppu siirtää lämpöä ilmasta sisälle tai ulos rakennuksesta. Se toimii samalla periaatteella kuin jääkaappi tai pakastin. Kylmäaine puristetaan kasaan kompressorilla, minkä seurauksena sen lämpötila nousee ja se muuttuu nestemäiseksi. Tämä lämmin neste viedään sisäyksikköön, jossa se luovuttaa lämpönsä sisätiloihin.

Jäähdytystoiminnossa kierto kulkee toiseen suuntaan niin, että lämpöä kerätään sisältä ja vapautetaan ulkoyksikköön.

Ilmanlämpöpumppu ei siirrä itse ilmaa sisältä ulos tai toisinpäin, vaan kierrättää sisäilmaa kennon kautta joka joko lämmittää tai viilentää sisäilmaa. Voit siis huoletta asentaa ilmanlämpöpumpun kotiisi aiheuttamatta ongelmia ilmanvaihtojärjestelmällesi!

Huomioithan ettei ilmalämpöpumppu (IPL) ja poistoilmalämpöpumppu (PILP) ole sama asia. Poistoilmalämpöpumppu ottaa lämmitysenergiaa talosta poistettavasta ilmasta ja on täten osa kodin ilmanvaihtoa.

On tärkeää muistaa että ilmanvaihdolla on tärkeä merkitys kotisi energiatehokkuudelle ja toimivalla, modernilla ilmanvaihtojärjestelmällä saat parhaan hyödyn. Jopa kolmannes kiinteistön kokonaiskulutuksesta syntyy ilmanvaihdon kautta ja ilmanvaihdon energiaremontti on tehokkain toimenpide kotisi energiatehokkuuden parantamiseksi.

Lämmöntalteenotolla varustetussa ilmanvaihdossa ulos menevästä ilmasta otetaan lämpöä talteen ja siirretään tuloilmaan. Lämmitetty tuloilma tuodaan sisään suodattimen läpi. Lämmöntalteenotolla varustetulla ilmanvaihtokoneella ja poistoilmalämpöpumpulla ilmanvaihdon energiankäyttö voi pudota jopa kolmannekseen painovoimaisen tai koneellisen poiston ilmanvaihdon energiankäyttöön verrattuna. Toteutuneeseen säästöön vaikuttaa oleellisesti ilmanvaihdon säädöt.

Homemapin ilmanvaihdon ammattilaiset mittaavat aina ilmanvaihdon toimivuuden ja säätävät painesuhteet ja ilmamäärät optimaaliselle tasolle. Asiakkaanamme voit olla varma että ilmanvaihtosi toimii energiatehokkaasti ja että kotisi sisäilma on raikasta!

Jos olet kiinnostunut kodin energiaremontista, ota yhteyttä!

Tai lue lisää palveluistamme!